Location icon
Hengelo
company icon
INVINITIV
Agenda Icon
Directly
suitcase icon
Finance
watch icon
Fulltime

Financial Controller

De financial controller draagt verantwoordelijkheid voor de financiële administratie en is adviserend aan het MT van grote waarde binnen INVINITIV. De werkmaatschappijen bij INVINITIV zijn in het “digital solutions” domein actief. Onze eigen ontwikkelde software producten, projecten en diensten nemen een belangrijke plek in en bieden veel kansen richting de toekomst. De financiële administratie binnen INVINITIV heeft een solide basis en in de afgelopen jaren zijn al diverse processen gedigitaliseerd. De nieuwe medewerker krijgt de mogelijkheid om deze processen nog verder te optimaliseren, wat nodig zal zijn bij de groei van het bedrijf.

Apply!

THE JOB

De financial controller heeft een belangrijke positie binnen INVINITIV en heeft naast de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie de opdracht om het MT proactief te voorzien van advies. De financial controller onderbouwt met feiten en goede argumentatie het advies. Kennis van en ervaring met rapportages en BI tooling is daarbij een sterke pré. De financial controller stelt zich positief op richting personeel en is inhoudsdeskundige voor vragen over finance & control.

Profielschets

De financial controller is de persoon die werkt vanuit de drijfveer “meten is weten”. De medewerker heeft twee belangrijke verantwoordelijkheidsgebieden.

 • Ten eerste wordt er eindverantwoordelijkheid gedragen voor de uitvoering van de financiële administratie van alle werkmaatschappijen binnen INVINITIV (70 medewerkers). Dit zijn de werkmaatschappijen: IT-to-IT, ExplainiT, The Backbone en PolderValley.
 • Ten tweede is financial controller verantwoordelijk voor het informeren en adviseren van MT leden en het sturen op werkprocessen die direct en indirect invloed hebben op de financiële resultaten.

Kerntaken

 • Verantwoordelijk voor crediteuren- en debiteurenadministratie. De uitvoering hiervan is momenteel belegd bij een collega.
 • Verantwoordelijk voor (bank)boekingen.
 • Aanleveren juiste gegevens t.b.v. de salarisadministratie.
 • Opstellen van periodieke managementrapportages.
 • Uitvoeren van de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting.
 • In samenspraak met het MT opstellen en bewaken van analyses, budgetten (incl. budgetbewaking), doelstellingen en financiële kengetallen.
 • Optimaliseren van financiële en administratieve processend.m.v. digitalisering en automatisering.
 • Aanspreekpunt binnen de werkmaatschappijen over (financiële) procesverbetering;
 • Onderhouden van contacten met managers, directeuren, werknemers en accountants.
 • Verantwoordelijk voor contacten en afspraken met derde partijen m.b.t. subsidies, WBSO, verzekeringen en andere financiële componenten.

Kwalificaties en competenties

De ideale kandidaat herkent zich in het volgende profiel:

 • Een afgeronde HBO opleiding richting bedrijfseconomie en/of accountancy
 • 2 tot 5 jaar werkervaring, bijvoorbeeld bij een accountantsorganisatie
 • Woonachtig tot max. 50 km rondom Hengelo (Ov.)
 • Competenties: sterk analytisch denkvermogen, resultaatgericht, communicatief vaardig, sterk in plannen en organiseren, accuraat, stressbestendig, commerciële “feeling”, proactief, nieuwsgierig en ambitieus
 • minimaal 32 uur per week beschikbaar

Ons Aanbod

Je krijgt bij INVINITIV alle ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing. Onze arbeidsvoorwaarden zijn sterk concurrerend. We hebben een open en informele cultuur en dat uit zich in veel vrijheid, korte communicatielijnen en ruimte voor thuiswerken. Met de 70 collega’s in de gehele groep organiseren we regelmatig ontspannende activiteiten en staat werkplezier hoog aangeschreven.

Wil je meer informatie, neem contact op met Peter Klijndijk (peter.klijndijk@thebackbone.nl, 06-46286302) of Luuk IJland (luuk.ijland@explainit.nl, 06-13419770)

*Acquisitie door externe bureaus wordt niet op prijs gesteld

Become our newest

Financial Controller

Message us and we will get back to you!

Thank you! Your submission has been received.

We will contact you as soon as possible
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Please refresh the page and try again.

the office

Enjoy the green area surrounding the office

Invinitiv icon

Relax during getaways

Invinitiv icon

Play pool with colleagues

Invinitiv icon

Use the Creative Studio for multimedia purposes

Invinitiv icon

Aim for the bull and impress your colleagues

Invinitiv icon

Enjoy our spacious office

Invinitiv icon

Use professional meeting rooms

Invinitiv icon

Appreciate the nature around the office

Invinitiv icon