Location icon
Hengelo
company icon
The Backbone
Agenda Icon
Directly
suitcase icon
IT
watch icon
36 - 40

Trainee Performance Engineer

Geef je carrière een boost en word Trainee Performance Engineer.

Apply!

THE JOB

Plek in de organisatie

Als Trainee Performance Engineer krijg je een uitdagende functie om je op meerdere IT disciplines te ontwikkelen. The Backbone is ruim 16 jaar een pionier binnen de IT en heeft daarmee een groot en betrouwbaar (internationaal) klantenbestand opgebouwd. Het traineeship bestaat uit drie fases:

  1. 0 – 6 maanden > Je wordt veilig in het diepe gegooid en je start in het hart van onze organisatie, onze skilled support & managed service afdeling. Hier leer je onze eigen ontwikkelde IT producten kennen: SelfGuide, de End-User Performance en de TOPdesk Connector. Je wordt begeleid en opgeleid om de juiste kennis en vaardigheden te ontwikkelen om zelfstandig te opereren. SelfGuide is daarbij jouw digital twin, met oefen- en trainingsmateriaal op verschillende technische domeinen.
  2. 6 – 12 maanden > In deze periode ga je een specialisatie kiezen, zoals Microsoft Azure, Microsoft 365, of Microsoft Power Platform. Op het moment dat jij er klaar voor bent ga je zelfstandig naar klanten en pas je jouw kennis toe. Dat kan een korte opdracht van één of enkele dagen zijn, of je gaat met collega’s mee in een project met een grotere omvang. Je collega’s op de managed service afdeling hoef je nog niet te missen, want je combineert dit met je andere rol.
  3. 12 – 24 maanden > In deze periode ken je de organisatie inmiddels goed, is je kennis sterk gegroeid en werk je verder aan specifieke vaardigheden. Je maakt veel vlieguren, zodat je na twee jaar kunt zeggen dat je een enorme ontwikkeling hebt doorgemaakt.

Werkzaamheden

Als trainee word je aangetrokken door een verscheidenheid aan IT-taken en – verantwoordelijkheden:

  • Je beheert met je collega’s de End-User Performance oplossing, welke in een hybride datacenter (Microsoft) staat met high-end dashboarding, zodat je pro-actief beheer kunt toepassen.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de kantoorautomatisering, dat voor een groot deel draait op het Microsoft 365 platform.
  • Je bent betrokken bij het gebruik en implementatie van SelfGuide.
  • Voor collega’s van The Backbone en de andere werkmaatschappijen van INVINITIV (75 collega’s) ben je het aanspreekpunt voor werkplek gerelateerde vragen.

Profiel

Bij een traineeship denk je al snel aan een net afgestudeerde IT’er. Echter, heb je al enkele jaren werkervaring opgedaan dan is dit traineeship een perfecte vervolgstap. Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding (HBO-ICT of Technische Informatica). Je hebt een sterke interesse voor IT- en End-User monitoring. Met monitoring ben je in control en dat zoeken we ook in je profiel. Je hebt de zaakjes graag goed voor elkaar en bent punctueel ingesteld. Heb je al ervaring opgedaan met het Microsoft Azure platform, zoals Microsoft 365, dan is dat een sterke pré. Je bent woonachtig in het oosten van Nederland en bereid om te reizen naar klanten.

Aanbod

Je krijgt bij The Backbone alle ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing en onze arbeidsvoorwaarden zijn sterk concurrerend. We hebben een open en informele cultuur. We zijn onderdeel van de groep INVINITIV, waarin vier samenwerkende organisaties zitten. Naast The Backbone zijn dat: SelfGuide, ExplainiT en IT2IT. Allen acteren wij in het domein “Digital Performance”. De samenwerking binnen INVINITIV als groep en The Backbone als organisatie richt zich altijd op verdere professionalisering en ontwikkeling van onze eigen software producten en diensten. Onze aansprekende klanten (voornamelijk zorg, overheid, onderwijs en industrials) liggen verspreid in het land. Je wordt als trainee performance engineer in ieder geval uitgerust met een leaseauto, smartphone en laptop. En wil je op ons kantoor even ontspannen? Dan ga je lekker gamen met collega’s, speel je een potje poolbiljart, of ga je verder met je interne dartcompetitie.

Informatie

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over de deze functie? Neem contact op met Peter Klijndijk, 074 – 249 04 49, of mail naar peter.klijndijk@thebackbone.nl

Become our newest

Trainee Performance Engineer

Message us and we will get back to you!

Thank you! Your submission has been received.

We will contact you as soon as possible
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Please refresh the page and try again.

the office

Enjoy the green area surrounding the office

Invinitiv icon

Relax during getaways

Invinitiv icon

Play pool with colleagues

Invinitiv icon

Use the Creative Studio for multimedia purposes

Invinitiv icon

Aim for the bull and impress your colleagues

Invinitiv icon

Enjoy our spacious office

Invinitiv icon

Use professional meeting rooms

Invinitiv icon

Appreciate the nature around the office

Invinitiv icon